چشم انداز صنعت پویانمایی کشور در افق 1404
-
تبیین سند راهبردی توسعه صنعت انیمیشن با رویکرد فعالسازی و ارتقا جایگاه فناوری و شرکتهای دانشبنیان انیمیشن
صنعت پویانمایی، از راهبردیترین صنایع فرهنگی در بسیاری از کشورهای پیشرفته است که به دلیل تاثیرگذاری عمیقی که بر رفتارهای فرهنگی و شخصیتی مخاطبان دارد، به عنوان یک ابزار قدرت نرم در سیاستگذاریهای فرهنگی کشورهای پیشرفته در نظر گرفته میشود. امروزه با پیشرفت فناوری اطلاعات و ارتباطات، محتواهای ارائه شده در آثارپویانمایی، دیگر صرفا محتواهای هنری نبوده، بلکه آثار پویانمایی ماحصل ترکیب پیچیدهای از خلاقیت هنری در درون قابلیتها و توانمندیهای فناوری اطلاعات و ارتباطات است که از آن جمله میتوان به آثار پویانمایی واقعیت مجازی و یا جلوههای بصری و جلوههای ویژه بسیار شگفتانگیز اشاره کرد. بنابراین پیشرفتهای بوجود آمده در حوزه فناوری اطلاعات سبب شده که اثربخش این رسانه در مخاطبان به خصوص قشر کودک و نوجوان به شدت افزایش پیدا کرده و الگوها و سبک زندگی مخاطبان تحت تاثیر مفاهیم انتقال داده شده در این رسانه قرار گیرد.
در اینراستا، علیرغم قدمت بالای طراحی و تولید آثار پویانمایی در کشور، متاسفانه همافزایی و همدلی بین فعالان و ذینفعان صنعت پویانمایی شامل نهادها و دستگاههای دولتی، شرکتهای خصوصی، منتقدان، دستگاههای آموزشی و دانشگاهی و سایر ذینفعان بوجود نیامده است. از سوی دیگر، توانمندیهای موجود در صنعت پویانمایی کشور، پتانسیل آن را دارد که صنعت پویانمایی به عنوان صنعتی موثر در ارائه خدمات برونسپاری با کیفیت و هزینه قابل قبول در جهان شناخته شود.
بر این اساس، با همت ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویتساز، موضوع هدفگذاری راهبردی جهت توسعه صنعت پویانمایی با رویکرد ایجاد همافزایی و همگرایی در بین فعالان و ذینفعان صنعت پویانمایی در دستور کار قرار گرفت که در نتیجه آن سند راهبردی توسعه صنعت پویانمایی تدوین گردید. در اینراستا، به دلیل آنکه محوریت صنعت پویانمایی مبتنی بر دانش فنی و مهارتهای تخصصی نیروی انسانی قرار دارد و از سوی دیگر، پیشرفتهای عرصه فناوری اطلاعات و ارتباطات در تولید آثار و محصولات پویانمایی، منجر به تولید آثاری با کیفیتی بسیار برتر از کیفیت محصولات پویانمایی در سالهای گذشته شده، بر این اساس، محوریت و تمرکز برنامه راهبردی توسعه صنعت پویانمایی کشور بر توسعه فناوری و توانمندی شرکتهای دانشبنیان قرار گرفته است.
بر این اساس، در این پنل تخصصی، محورهای ذیل مورد توجه قرار میگیرد:
- تبیین سند راهبردی توسعه صنعت پویانمایی کشور
- معرفی فهرست کالا و خدمات دانشبنیان انیمیشن و تبیین شاخصهای ارزیابی شرکتهای دانشبنیان
- معرفی جایزه فناوری آثار پویانمایی ایرانی
- تبیین فرآیند ضمانتنامه خرید و فروش آثار و تولیدات پویانمایی ایرانی
سخنرانان:
مهندس سید محمد حسین سجادی نیری: دبیر ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویتساز
دکتر فریدوند: مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری غیر دولتی دانشگاه تهران
دکتر حمیدرضا زادمهر: دبیر کارگروه دانشبنیان ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویتساز
مهندس سید امیر آقایی: دبیر کارگروه رسانه و محتوای دیجیتال ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویتساز
مهندس پیام آزادی: کارشناس مسئول ارزیابی شرکتهای دانشبنیان شرکت کفا (کارگزار رسمی ستاد فناوریهای نرم در ارزیابی شرکتهای دانشبنیان بازیهای ویدئویی)